Minicart 0

Du har ingen produkter i handlekurven.

Firmahistorien

-Fra hobby til millionbutikk skrev Lindesnes avis

Vi siterer videre:»Han har realisert drømmen om å bygge opp en bedrift fra bunnen av og bli selvstendig.
Mandalitten, Jan Thomassen, leder i dag en millionbutikk, etter å ha startet i 1983 på hobbybasis.

«Lindesnes avis 16. mars 1995.

Dette er en rimelig korrekt beskrivelse av Dental Sør AS sin opprinnelse. Jan Thomassen startet beskjedent opp og var spådd en mulig ekstrainntekt. Med kun svakstrømlinje på yrkesskolen som formell utdannelse og en stor porsjon dysleksi i kofferten, begynte han allikevel å legge grunnlaget for firmaet på kveldstid og i ferier.

Han arbeidet i 1988 sitt siste år i Televerket i 50% stilling, før han tok skrittet helt ut og gjorde tannlegeutstyr til sin levevei.   Januar 1991 kom første ansatt, Eddie Brandsvoll og siden har det gått slag i slag til i dag (juli 2013) hvor Dental Sør as er drøyt 30 dyktige medarbeidere fordelt over hele landet.

Med økte aktiviteter kreves også større plass. Fra påbygging av egen bolig i Mandal, til etablering i leide lokaler i Øvrebyen gikk etableringen videre til at bedriften i januar -97 flyttet inn i egne lokaler på Skjebstad i Mandal. To år senere var disse for små, slik at utvidelsen som inkluderer Mandal Tannsenter stod ferdig allerede i 2000. i 2011 flyttet bedriften til 1200m2 nyrestaurerte lokaler på saltverket i Mandal med formål å lage bransjens flotteste utstillingslokaler og arbeidsplass.

For å håndtere ekspansjonen i landet for øvrig, er det etablert egne avdelinger i Stavanger, Oslo, Bergen, Porsgrunn og Trondheim.

Høsten 98 inngikk Oslo Dental Service og Dental Sør en fusjon som ble til Dental Sør Røntgen som i 2000 kjøpte seg inn i Nextsys journalsystemer. Juni 2013 solgte Dental Sør sin eierandel til de to andre eierne slik at selskapene i dag fremstår som to helt selvstendige selskaper.

Dental Sør AS hovedstrategi og ide har siden starten vært å gi kunden en opplevelse av å reise på 1. klasse. I en hver leveranse av teknisk tannlegeutstyr legger vi vekt på den tekniske løsningen og kvaliteten fra produsent til ferdig installasjon og vi følger kunden og prosessen Hele Veien.

Vi har ingen ønsker om å bli størst, men derimot å være best, og vi streber hele tiden med å forbedre vårt produkt. I det ligger det at vi må kunne tilby solide produkter til konkurransedyktige priser, samt service på stedet av autorisert personell som vet hva de gjør, og som jobber med dette til daglig. Vi er også en av de aller største på praksisplanlegging.

Våre regionale etableringer har kommet som en naturlig konsekvens av de utstyrsleveranser vi har gjort i områdene. Disse har gjerne startet som et datterselskap, men har etter hvert om plitt fusjonert inn i moderselskapet med unntak av Dental Sør Laboratorium som fortsatt er eget selskap, drevet av Morten Hetlevik.

Vi søker kvalitetsprodukter og leverandører som sikrer våre kunder i den daglige bruken, og vi utforsker nyvinninger og tilpasser organisasjonen i takt med utviklingen. Siden etableringen i 1983, basert på et samarbeid med Dental Forsyningen AS, ispedd diverse side/grå import, er vi i dag en landsdekkende totalleverandør med hovedfokus på kundens tilfredshet.

I dag har Dental Sør direkte kontakt med de fleste internasjonale produsenter, og representerer en del av verdens største produsenter av tannlegeutstyr, i Norge.   Vårt mål er å være den beste totalleverandør i det norske dentalmarkedet. Skal vi måle ut fra selskapets vekst, ser det ut til at vi har lykkes svært godt med det. Har du ikke prøvd oss, vel da er du hjertelig velkommen til å gjøre det nå.

Dental Sør AS