Minicart 0

Du har ingen produkter i handlekurven.

Tannleger for Haydom (Dentists for Haydom)

 

I 1998 inngikk Ole Halgrim Evjen Olsen og Jan Thomassen en avtale. Om Ole Halgrim fikk ferdig tannlegekontoret skulle Jan montere utstyret. En toroms klinikk ble stiftet av Dental Sør ved sykehuset to år senere i 2000.

Dental Unit har to lokale «dental technicians», som ca. tilsvarer norske tannpleiere på utdanningsnivå. Slik situasjonen er der nede krever det imidlertid at de utfører endel flere prosedyrer enn vi vanligvis forbinder med tannpleiere i Norge.

 

FAKTA OM HAYDOM

Haydom Lutheran Hospital ble etablert allerede i 1955, men har siden den gang vokst og blitt mye større og har nå over 400 sengeplasser.

Siden starten har tilknytningen til Sørlandet og Mandal vært sterk. Ole Halgrim Evjen Olsen var andre generasjons Medical Doctor på sykehuset, etter sin far som var både misjonær og lege fra 1955. Ole Halgrim og hans kone Kari arbeidet og misjonerte i Haydom i en årrekke.

«Haydoms venner» er en støttegruppe som aktivt fremmer arbeidet som blir gjort på sykehuset og i området rundt, og har sitt hovedsete i Mandal.

”I Afrika er ikke tiden noe du har, men noe som kommer til deg!»

Ole Halgrim Evjen Olsen (1928 – 2005)

De ansatte ønsker derfor mer enn gjerne hjelp fra frivillige tannleger som vil bidra i den daglige driften, og med å lære bort faget sitt. I løpet av årene klinikken har eksistert har mange norske tannleger tatt turen. Oppholdene varierer fra et par dager til flere måneder, det er opp til den enkelte tannlegen.

Felles for de som drar er at de får en opplevelse for livet. Enkelte har tatt turen til Haydom flere ganger, og vi i Dental Sør er så heldige å få bildebrev fra mange av de reisende.

Les mer om booking, kostnader og søknader i Info og bookingoversikt, og les alle de fantastisk opplevelsene mange tannleger og studenter har hatt ved å jobbe på Haydom i menyen til venstre.

OBS: Siden det ikke er permanent ansatt tannlege på Haydom må du være ferdig utdannet selv eller ha med deg en mentor for å arbeide som tannlege.


Haydom på
Facebook
Nettside