Minicart 0

Du har ingen produkter i handlekurven.

Utstyr på vei til Papua Ny Guinea


Tidligere denne uken delte salgssjef Ivar Hokland ut eske nummer to med profylaksevarer som snart sendes videre til YWAM Medical Ships. I Kristiansand møtte han Anette Skuland ved Tannlegene Sør, som hadde søkt på vegne av organisasjonen. -Jeg har vært involvert i organisasjonen en stund, men har ikke vært med på akkurat dette skipet, da det bare har vært i drift i ca. et års tid, sier Skuland. Hun forklarer videre at skipet er driftet av YWAM Norge og YWAM Hawaii, og at hun har v
ært og kikket på det mens det lå i tørrdock.

Selv ble hun involvert i organisasjonen fordi de har en base på Flekkerøya, og i desember 2017 reiste hun ned til området Liberty går i dag med et større team bestående av helsepersonell og andre som ville hjelpe. Det var denne turen hun fikk se skipet hun nå har søkt varer for, Liberty. Skuland har vært aktiv i prosessen med å få utstyrt tannlegecontainerene. I tillegg til å søke forbruksutstyr fra Dental Sør, ordnet hun det slik at gammel innredning fra en klinikk i Vennesla kom til nytte i Liberty.

Da containerne ble innredet på Østlandet hadde vår egen Gunnar Isene en finger med i spillet. Han installerte to brukte uniter fra fylkestannlegen i Rogaland på frivillig basis, og fikk litt reservedeler og verktøy til jobben av Dental Sør. Han kan fortelle at poenget med å bruke containere er at det skal være enkelt å frakte videre, selv om de i første omgang skal stå permanent på skipet.

Skuland bruker tre til fem uker i året på det frivillige arbeidet rundt om i verden, selv mener hun at hun er heldig som har kollegaer som lar henne ta litt mer ferie enn det som er vanlig. På den måten får hun brukt mye tid på å hjelpe i deler av verden hvor tannhelse- og hygiene ikke er like bra som her.

Varene blir nå levert på Flekkerøya, hvor det tas videre med neste team som reiser nedover. I Papua Ny Guinea har de veldig lite utstyr for å opprettholde tannhelsen. -De har jo ikke tannbørster, og tygger mye beatlenøtter som man blir veldig røde på tennene av, sier Skuland. Hun utdyper med at de har veldig dårlig tannhelse og mye oralcancer i dette området.

“Det er veldig annerledes fra for eksempel Afrika, her må man bruke båt for å komme seg rundt og besøke pasientene. Man kan ikke ha en fast base, for da får ikke pasientene til å komme seg til behandling. Du er avhengig av å oppsøke dem” -Anette Skuland

Med utstyret om bord kan de frivillige tannlegene fikse opp i de fleste tannproblemene til pasientene der nede. Skuland forteller også at emballasjeplasten i de fleste tilfeller vil være like interessant for pasientene i Papua Ny Guinea som selve utstyret de får tildelt. Posene bruker de gjerne til oppbevaring av mat og lignende, og veldig lite av emballasjen går til spille.

Vi gleder oss til en oppdatering når varene er kommet greit frem.