Minicart 0

Du har ingen produkter i handlekurven.

Familien Thomassen 2011

Familien Thomassen med en del venner besøkte Haydom.

Vårt 3. besøk på Haydom, av jan.thomassen@dentalnet.no

Lørdag 19. februar dro vi med en del venner, totalt 15 stk på tur til Afrika og etter to netter i Arusha og tre på safari endte vi opp på Haydom torsdag ettermiddag.

 

Her stod Mama Karis dør (som alltid) åpen og vi ble bedt på middag, kaffe og kake  sammen med tannlege Gunnar Krogsnes.

Hovedmålet for besøket var klart å levere en ny Digora skanner med PC og Nextsys journalprogram gitt i gave av Dental Sør Røntgen og Nextsys. Noe som selvsagt ble veldig kjærkomment mottatt som erstatning for den gamle fremkallingsboksen og de gamle manuelle journalkortene.

 

Vi måtte selvsagt teste kvaliteten, og da trådte mine to voksne barn til som testpiloter.

Vi rakk også en omvisning på sykehuset og en service på uniten. Vi fikk sett Alex skru opp OPGen (også en gave fra DS Røntgen) sammen med Kjell Skår fra Sørlandets Sykehus og ikke minst:
Vi ble med Gunnar og teamet på OutReach!

 

Dvs. at helseteamet (og tannlegen hvis han vil) pakker med seg det de trenger og drar ut til en av de 27 uteklinikkene Haydom driver. Her foregår mor/barn- klinikk med veiing og vaksinasjon og når tannlegen er med blir det også tannbehandling.

 

Bildene viser to av pasientene denne dagen, men totalt tror jeg det ble 22 pasienter og 26 ekstraherte tenner denne dagen. Mer om hvordan det er å være tannlege på Haydom kan du lese i alle de andre reisebrevene vi har her, men jeg håper vi alle kan bidra til å friste gamle og nye «Tannleger for Haydom» til å gi seg selv en opplevelse man ikke får kjøpt for penger.

 

Nemlig å arbeide noen uker eller måneder på Haydom Sykehus i Tanzania.   Noe som ikke kan beskrives, det må oppleves.