Minicart 0

Du har ingen produkter i handlekurven.

Familien Thomassen 2000

Familien Thomassen reise til Afrika mars 2000

Av: Truls (11), Tone (14), Torunn og Jan Thomassen.

Reisefakta:
Vi dro med KLM fra Kjevik (Kristiansand), via Amsterdam til Kilimanjaro i Tanzania.
Retur med Kenya Air fra Mombasa til Nairobi, og så samme reisen hjem med KLM.
En behagelig flyreise, med god service/underholdning ombord. Takket være litt planlegging og bestilling av billetter i god tid, ble ventetidene på mellomlandingene korte. For en voksen betalte vi i underkant av 10.000 NOK, halv pris for barn.
Først med direkte kontakt via e-mail, så i samarbeide med Flyspesialisten fikk vi kontakt med JM Tour Safari byrå i Arusha. En by ca 30 minutter fra Kilimanjaro flyplass.
Sammen planla vi og de tilrettela turen vår som i korte trekk foregikk som følger:

Martin (vår engelsktalende og kunnskapsrike sjåfør og reiseleder) hentet oss i sin Toyota Land Cruiser på flyplassen og kjørte oss til et hotell i Arusha hvor vi overnattet til neste morgen. Da startet vår tur med mål å ende opp i Haydom.
Vi kjørte gjennom Lake Manyara nasjonal park, til Ngorongoro krateret hvor vi overnattet på kanten av krateret i det flotte Ngorongoro Wildlife Lodge.


Derfra dro vi neste morgen på safari i Serengeti nasjonal park, overnattet midt i parken på en idyllisk Lodge.

3. dagen ble det ny safari på vei tilbake til Ngorongoro, hvor vi dro ned i det 600 meter dype og flere tusen km² store krateret.

Her knipset vi feriens beste foto:


4. dagen, etter nok en overnatting på kanten av krateret kjørte vi de ca 5 timene til Haydom. Det meste om dette oppholdet har du kanskje allerede lest på de foregående sidene, men etter endt opphold der valgte vi å spare 2 dagers reise ved å booke Missionary Aviation Fellowship til å fly oss direkte til Mombasa i et 6 seters småfly.

Her fikk vi 6 nydelige og avslappende dager på Palm Beach Resort Hotel hvor alle inntrykk fikk tid til å synke inn i bevisstheten før vi, som alltid, måtte innse at vår hittil største reiseopplevelse gikk mot slutten.


Reisetips for Tanzania:

Tanzanianske Shilling vekslet vi ikke fordi nesten alt var forhåndsbetalt. Kursen var imidlertid ca 100Ts for en krone. Dollar og Pund fungerer bra, men kursene varierer veldig, så det kan være lurt å ha vekslet inn litt «lommepenger».

Kenyanske Shilling vekslet vi fra 7 (hotellet) til 10 (flyplassen) Shilling for en krone. Det meste er veldig billig i begge land. Billigst var nok Kenya med 5 kroner for en brus, 12 for en øl, 30-50 for lunsj osv.

Skulle du/dere falle for fristelsen til å ta dere en tur, lykke til. Dere vil ikke angre!

Familien Truls, Tone, Torunn S. og JanThomassen.