Minicart 0
  • Du har ingen produkter i handlekurven.

Digora for Windows

Lever Digora for Windows (DfW) videre eller ikke?

Vi har lurt på dette selv, og har derfor bedt om svar fra produsenten.

– DfW slutter nødvendigvis ikke å virke, men Windows og andre program- eller maskinvarer kan skape problemer.
– KaVo tilbyr nå gratis oppdatering av din lisens til versjon 2.9
– Finn ut hvilken versjon du har, og hvordan du kan sjekke om den har en utløpsdato.
– Les hva produsenten skriver om versjon 2.0 til 2.8
– Produseres fortsatt Digorascanneren?
– Hva skjedde egentlig med Digora, Soredex, Instrumentarium og Dental Sør Røntgen?

PGA EKSTREMT STOR AKTIVITET RUNDT DETTE, BER VI ALLE SOM ØNSKER HJELP ELLER INFO OM Å BENYTTE KONTAKTSKJEMAET HER!
ALLE HENVENDELSER HÅNDTERES I DEN REKKEFØLGEN DE KOMMER INN.

___________________________________________________________________________________

Slutter programmet å virke til nyttår eller ikke? 
Vi registrerer at vi ikke er de eneste som lurer, og har derfor spurt vår leverandør og produsent KaVo, her er svaret mottatt 17. februar 2020:

We have observed mis-information spreading in the field regarding the expiration of DIGORA for Windows licensesAfter a thorough investigationwe can confirm that DIGORA for Windows 2.0-2.8 licenses do not expire at the end of 2020 as previously informed in Product Info 6/2018. 

Vi beklager selvsagt å ha bidratt til å spre denne misinformasjonen, men vi formidlet kun den informasjonen vi fikk 6/2018, og gjentatt 10-2019 ifm Landsmøtet 2019. 

Videre skriver KaVo:
As a reminderthe affected versions (2.0-2.8) are not compatible with Windows 10. 

Uansett registrert lisens eller ikke (versjon 2.0 til 2.9) vil ingen miste noen av sine data, men oppgraderinger av Windows, maskinvare eller andre programvarer kan føre til at DfW slutter å virke helt eller delvis. Og det er viktig for oss å få formidlet!  Det er også en kjensgjerning at versjon 2.8 foreløpig fungerer med Windows 10.

KaVo anbefaler alle å sjekke om de har en datobasert lisens, du kan se hvordan lenger nede på denne siden. 

Tilbud om fri oppgradering*: 

KaVo arbeider på spreng for å ferdigstille sitt nye program DTX (les mer), og i mellomtiden vil de tilby 5 års gratis lisens på versjon 2.9 til alle DfW brukere. 2.9 fungerer bra i dagens Windows 10-miljø. 2.9 ble lansert ca 2013, og er en oppgradering fra 2.8.

Kavo Imaging team tilbyder 
– samtlige Digorakunder som befinder sig på 2.5 R1 – 2.8 DfW´s platformen – en gratis og opgradering til DfW 2.9 – som en fremtidsikring af deres Digoraprogram. Tilbudet gælder software DfW 2.9 – kunden betaler kun for den enkelte installation direkte til forhandleren som udfører opdateringen. Vi har tilbudet gællende fra dags dato, og tilbudet gælder hele 2020 ! Det tilkommer ingen lisensavgift.
Bestillinger skal indeholde serienummer, samt navn og adresse på klinikken.

Ifølge produsenten er DfW versjon 2.9 testet mot Windows 10 og det fungere bra, men det er en versjon som selges «as is».
Det betyr at det ikke vil bli utviklet ny funksjonalitet til denne versjonen. 

DfW 2.9 vil kunne konverteres direkte til DTX når den blir lansert.
Det selges ikke DfW til nye kunder, men det er mulig å utvide antall lisenser på en eksisterende installasjon. 

(*Det påløper kostnader til installasjon og oppgraderingen, og ingen vil garantere for fremtidige endringer i Windows, da utviklingen av DfW er svært begrenset)

KaVos alternativer:
DfW er for lengst erstattet av CLINIVIEW 11 og alle nye produkter leveres med denne programvaren inkludert fri oppgradering til DTX når den slippes i vårt marked. Nye KaVo-produkter fungerer ikke med DfW.  (les mer om Cliniview og DTX Studio her).

Lever Digora videre?
Vi ser det skrives at den velkjente Digorascanneren ikke produseres og at fabrikken skal være nedlagt.
Sannheten er at 
KaVo har kjøpt Palodex som inkuderer Soredex, Instrumentarium og Gendex, og at alle produktene nå heter KaVo (du kan se alle produktene her) 

 

How to check the license expiration:  

  1. Open DIGORA for Windows client application  
  2. From the file menuselect License -> Info…  
  3. This following window will appear 

 

  1. If there is a dash character “-“ as in the above screenshotthe license is permanent and will not expire. If there is a date shownthe license is time limited and will stop working on the date indicated 
  2. No actions are needed in case the dash character is shown. If a date is shownplease contact your dealer to get a new permanent license key. 

Opptatt av historien? 
Digora, produsert av Soredex Finland, har vært solgt i det norske markedet i mange år til det i dag heter KaVo og forhandles av oss i Dental Sør.
DfW var standard bildebehandlingsprogram som ble levert med den velkjente fosforplateskanneren fra Digora. 

Digoraskanneren har helt siden tidlige på 90-tallet vært bransjevinneren blant digitalisering av intraorale røntgenbilder Samarbeidsavtalen mellom Dental Sør, Knut Strand og Øyvind Melby i 1998 var en suksess for alle parter helt frem til begynnelsen av 2010-tallet hvor samarbeid og drift av Dental Sør Røntgen AS utviklet seg på en slik måte at vi i Dental Sør valgte å si opp avtalen. Noe som igjen førte til at de andre eierne ville kjøpe oss ut av selskapet, og byttet navn til Dental Digital AS. 

Etter konkursen til Dental Digital i 2015 var det (dessverre for oss og vår mulighet til å supportere markedet) en områdeleder høyt opp i KaVo-systemet, ukjent med det norske markedet, som valgte å gi Digoraagenturet til Unident. Men f.o.m. september 2017 er alle produkter fra Soredex/Instrumentarium, Gendex og Palodex omdøpt til KaVo og vi har siden vært deres eneforhandler i Norge. 

PGA EKSTREMT STOR AKTIVITET RUNDT DETTE, BER VI ALLE SOM ØNSKER HJELP ELLER INFO OM Å BENYTTE KONTAKTSKJEMAET HER!
ALLE HENVENDELSER HÅNDTERES I DEN REKKEFØLGEN DE KOMMER INN.