Minicart 0
  • Du har ingen produkter i handlekurven.

Den første esken er levert til Team Albania

Salgssjef Ivar Hokland er på plass i Kragerø for overrekkelse av profylakseproduktene.

 

Siden neste hjelpesending til Albania sendes allerede på fredag fikk salgssjef Ivar Hokland det travelt med å dra til Kragerø og levere produktene som Team Albania vant i vår veldedighetskonkurranse. Der møtte han et hyggelig ektepar, Målfrid og Per Nordli, som takknemlig tok imot profylakseproduktene.

Det hele startet i 1994. Ekteparet Nordli hadde vært på besøk i Albania i 1992, og følte at noe måtte gjøres. De fikk fort et hjerte for landet, og ønsket å bidra med hjelp. Fra de to ildsjelene startet opp har Team Albania vokst, og teller nå over 20 frivillige som har sitt virke i organisasjonen. Fire ganger i året er de nede i regionen for å besøke og følge opp hjelpesendingene som til tider fyller en semitrailer med 7-800 “bananesker” med klær.

Med sitt utspring fra Kragerø, har gruppa også medlemmer i Porsgrunn, Skien og Stavanger. Team Albanias hjelpeprogram drives økonomisk ved hjelp av faste givere, inntekter fra utlodninger, sporadiske gaver og har siden 2010 hatt en bruktbutikk i Kragerø hvor overskuddet går til hjelpearbeidet. Medlemmene i gruppa kommer fra forskjellige kirkesamfunn, og betaler det meste av reisen selv når de deltar på et oppdrag.

I Drenas i Kosovo drifter de et tannlegekontor bestående av én tannlege og tre assistenter, og det var altså til dette arbeidet de søkte produkter fra vår veldedighetskonkurranse. En veldig blid og takknemlig gjeng takket salgssjef Hokland så mye for bidraget og lovet at det kommer godt med. Vi gleder oss til å høre mer fra Team Albania.

Til slutt ønsket Nordli å formidle at de gjerne ønsker besøk av norske tannleger på kontoret i Drenas. Om noen har lyst kan de mer enn gjerne ta kontakt med Team Albania i Kragerø.